Witam,ponieważ idzie do mnie silnik DIABOLINI 125cc i mam pytanie podobno automat biegóe jest rozwalony i na nim sa jakieś ząbki od strony sprzegła które wklszczaja biegi i podobno te zabki sa zjechane dlatego biegi nie wchodza.. Czy to jest możliwe? Czy aby to wymienić trzeba rozpołowić silnik? Ile taki automat kosztuje i od czego dostane zamienik?
Chodzi o to że idzie do mnie silnik,sprzedawca powiedział że do wymiany automat biegów i nie trzeba rozpoławiać silnika. A dowiedziałęm sie że aby to wymienić to konieczne jest rozpołianie,a sprzedawca powiedział że to sie tylko wymuje bo od strony sprzegła tam sa jakieś żabki które jak sie zmienia dzwignia to wkleszczaja biegi i te ząbki sie wyjechały i dlatego biegi nie wchodza. I Chodzi mi o to czy trzeba rozpołowić i gdzie takie coś dostane.
MarcinuS, powiem tak. Nie trzeba rozpoławiać wystarczy odkręcić śrubkę na tym automacie i możemy bez problemu zmienić ta blaszkę. Aby się upewnić czy jest ona zniszczona zrób zdjęcie i wyślesz mi na gg Moje gg 11007890
a ja ci powiem, ze niezle sie wrabales. mialem brac ten silnik, bo gosciu byl 30km ode mnie, i ja dzwonilem do niego i mu powiedzialem ze jutro jestem u pana po ten silnik a on sie tylko zająknął i zaczal sie tlumaczyc ze go ciagle w domu nie ma itp i ze tylko wysyłka.... pozatym zobacz ze ma swieze konpo na allegro zero komentarzy, mialem brac ale bylem pewny ze cos kręci,
pokaz ten od hondy bo tez potrzebuje silnika.
jak nei odbierzesz paczki to bedziesz musial bulic za przesylke chyba znów.
ja cie nie namawiam zebys go oddal, ale juz pisalem na tym forum o tym silniku, ze jest raczej jakis lewy.
na bank, tez diabolini, uzkodzony automat od biegów. cene mi zawołał 230zł bodajże. on jets czarny taki porysowany i widac ze byl raczej rozpolawiany bo sylikon wystaje wszedzie. ja od razu podziekowalem za niego bo moim zdaniem to jakas lipa. ale nie chce ci nic narzucac zebys nie mial do mnie pretensji, zrob jak chcesz.
z tego co tu słucham to to najgorsze gówno i tez patrzyłem na allegro pełno silikonu i wg używane silniki nie są najlepsze i ja bym zrezygnował Ja się przejechałem również na silniku
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...