• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Cylinder+Tłok+Głowica 110cc od MULTICAR

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
gb street
Amator
Amator

Re: Cylinder+Tłok+Głowica 110cc od MULTICAR

Postautor: gb street » czw 19 lut, 2015

Ja bym odesłał i kupił moretti sam mam i lata dobrze.

Awatar użytkownika
rnd0
Majster
Majster

Postautor: rnd0 » czw 19 lut, 2015

Nie chce mi się w to bawić, może mi się poszczęści, a jak nie to 150zł w błoto.

wajs
Specjalista
Specjalista

Postautor: wajs » pt 20 lut, 2015

Przestańcie już tak wychwalać te moretti i sprzedającego naprawskuter,
kiedyś to kupiłem i napisałem tu na forum:
Nie polecam głowicy "Moretti", kupiłem i żałuję.
Towar niby "wysokiej jakości" a okazał się takim samym dziadostwem, a może nawet i gorszym od o połowę tańszych chińskich produkcji.
Z głowicy po przejechaniu około 20 km, spod korków zaworowych zaczął wylatywać olej, korki były solidnie dokręcone i dalsze ich dokręcanie nic nie dało.
Po przejechaniu około 100 km, z prawego dekielka wypadła do głowicy tulejka metalowa, masakra, dobrze że nie narobiła szkód.
Uszkodzone elementy zastąpiłem sprawnymi ze starej głowicy, ale denerwuje fakt, że towar niby "wysokiej jakości" jest dziadostwem, za które musiałem więcej zapłacić.

Próbowałem reklamować, ale naprawskuter mnie olał.
Podsumowując:
Naprawskuter, nie wyróżnia się od innych sprzedających i też ma w d... kupujących.
Moretti, taki sam szmelc jak inne tańsze chińskie wyroby.
Teraz, jeśli mam do wyboru dwa chińskie produkty, jeden droższy, drugi tańszy, zawsze wybieram najtańszy i dobrze na tym wychodzę.

sasek94
Weteran
Weteran

Postautor: sasek94 » pt 20 lut, 2015

Napraw skuter wysyłał bardzo dobrze, sam kupowałem i moge polecać.
Nie wiem jak teraz jest. Kiedyś było na wypasie.

Gost Rider
Praktykant
Praktykant

Postautor: Gost Rider » sob 21 lut, 2015

wajs pisze:Przestańcie już tak wychwalać te moretti i sprzedającego naprawskuter,
kiedyś to kupiłem i napisałem tu na forum:
Nie polecam głowicy "Moretti", kupiłem i żałuję.
Towar niby "wysokiej jakości" a okazał się takim samym dziadostwem, a może nawet i gorszym od o połowę tańszych chińskich produkcji.
Z głowicy po przejechaniu około 20 km, spod korków zaworowych zaczął wylatywać olej, korki były solidnie dokręcone i dalsze ich dokręcanie nic nie dało.
Po przejechaniu około 100 km, z prawego dekielka wypadła do głowicy tulejka metalowa, masakra, dobrze że nie narobiła szkód.
Uszkodzone elementy zastąpiłem sprawnymi ze starej głowicy, ale denerwuje fakt, że towar niby "wysokiej jakości" jest dziadostwem, za które musiałem więcej zapłacić.

Próbowałem reklamować, ale naprawskuter mnie olał.
Podsumowując:
Naprawskuter, nie wyróżnia się od innych sprzedających i też ma w d... kupujących.
Moretti, taki sam szmelc jak inne tańsze chińskie wyroby.
Teraz, jeśli mam do wyboru dwa chińskie produkty, jeden droższy, drugi tańszy, zawsze wybieram najtańszy i dobrze na tym wychodzę.
Naprawskuter iMoretti to przereklamowane maki i sprzedawca który oferuje towar identyczny jak Multicar,Bartrer itd.Osobiście dokonuję zakupów u różnych sprzedawców i ich jakość jest taka sama.Jedyna różnica to opakowanie.Kolejny raz powtarzam naprawskuter sprzedawał wadliwe tłoki w zestawach 72.Reklamacje tylko na papierku i strata czasu o pieniądzach nie wspomnę.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » ndz 22 lut, 2015

jeżeli chodzi o gwarancj to każdy ma cie w du***/ wymieniali mojemu koledze 72ccm bo było wadliwe, jak przyszło nowe to było tylko gorzej .jak dzwoniłem do moto car filipczuk to dosłownie drwili. ale się wkurwiłem, docisnąłem gnojom śrubę i chociaż 50zł rabatu dostałem na kask.

Awatar użytkownika
rnd0
Majster
Majster

Postautor: rnd0 » wt 24 lut, 2015

Panowie, słuchajcie jest taka sprawa. Do silnika przez dziurę przez którą wychodzi wał wpadł mi cieniutki kawałek uszczelki którą zdrapywałem (nie wiem, może z 2 centymetry na długość, strasznie cienki). Mogę to olać, czy muszę rozpołowić dziada? Bo szczerze to trochę mi sie nie chce...

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » wt 24 lut, 2015

Moim zdaniem to tylko papier więc raczej nic się nie powinno stać mi prze otwór na świecęwpadło nieco ręcznika papierowego ale to olałem.
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » wt 24 lut, 2015

aby np. nie zatkał gdzieś któregoś kanału olejowego :P ale wątpie by coś się stało :D

Awatar użytkownika
rnd0
Majster
Majster

Postautor: rnd0 » wt 24 lut, 2015

Dzięki panowie, to składamy :D

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » wt 24 lut, 2015

Ew. jak masz z ramy wyjęty to nim trząchaj aż wyleci. ;)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
zagraj1234
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: zagraj1234 » wt 24 lut, 2015

lub przepłucz naftą
JeÂśli pomogÂłem postaw piwo
LwG

Awatar użytkownika
rnd0
Majster
Majster

Postautor: rnd0 » śr 25 lut, 2015

Poskładany, rozrząd dobrze ustawiony, zawory ssący 0.06 wydechowy 0.08, pali od pchnięcia (w kopce gwint zjechany i du** :D ), jednak wydaje mi sie że o wiele głośniej chodzi, głośniej od dźwięków z tłumika, w głowicy coś robi tyktyktyktyk ale chyba tak ma być, rozrząd ustawiony na najwyższe położenie tłoka wiec chyba, CHYBA nie ma opcji żeby zawory biły o tłok, tylko problemem (albo i nie) jest to, że dymi na biało, minimalnie ale dymi, jak sie odkręci mocniej manetkę to trochę bardziej, albo przez to że jest strasznie zimno (bo z zapachu oleju nie czuć), albo przez to że przy montażu cylka posmarowałem delikatnie pierścienie olejem, albo coś innego zj*bałem - tylko nie mam pojęcia co. Na luzie wkręca sie na obroty jak dziki, ogromna różnica w porównaniu do 50cc, ale podczas jazdy kręci się do 4-5k potem go zalewa. Gaźnik pz20, dysza 90 + stożek. Co mogłem zepsuć jeśli chodzi o to dymienie, i co zrobić z tym zalewaniem. Dysza duża może? Podkreślam, że na luzie wkręca sie jak dziki :D

EDIT: Dodam jeszcze, że zębatka przód chyba 12 albo 13 zębów, przełożona z 50tki. Martwi mnie jeszcze to, że jak stoii na biegu, to nie muszę użyć jakiejś ogromnej siły, żeby go pchnąć do przodu (zakręcić silnikiem) To wina takiej małej zębatki, czy jednak kompresja mi spie*dala?
Ostatnio zmieniony czw 26 lut, 2015 przez rnd0, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » czw 26 lut, 2015

Ten biały dymek to norma latałem z kolegą w niedzielę gdzie była u nas piękna pogoda i mi mówił że jak przywalę to idzie taki dymek czy tam para ale od razu znika ;) Kompresję najlepiej sobie sprawdź manometrem.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
rnd0
Majster
Majster

Postautor: rnd0 » czw 26 lut, 2015

Okej, troche mnie uspokoiłeś, ale co zrobić z tym zalewaniem? Do tego w okolicach głowicy coś wydaje dźwięki takie jakie powinien wydawać z wydechu, takie TUDUDUDUDU (XDD), jest to możliwe, że zawory klepią w tłok? Czy może 110 po prostu trochę głośniej ma chodzić? Silnik chodzi równo, ale może to ma jakiś związek z tym, że na luzie wkręca się normalnie, a podczas jazdy 4-5k i szarpie i go zalewa.

Wróć do „Mechaniczne”