koleś miałem tak samo ale opcje są dwie bo czytałem że nie masz kabelka przy module a go się odcina żeby zdjąć blokadę ale najlepiej wymienić moduł na odblokowany zrobić kabelek i jak to nie pomoże to przestaw łańcuszek rozrządu o 1 ząbek do przodu i będzie ok, łańcuszki często się wyciągają po wymianie cylindra a tym bardziej jak ktoś ściąga łańcuszek bez poluźnienia napinacza wtedy on się wyciąga i silnik chodzi dokładnie tak jak na filmiku ` na początek ogarnij ten moduł bo kiedyś czytałem że jeśli odetnie się jeden kabelek to może mieć tak zwaną odcinke i wtedy ustawia się go gaźnikiem przy jakich obrotach ma odcinać ale dla mnie to szajs i bujda więc napraw ten kabelek i zmień moduł najlepiej na pomarańczowy odblokowany jak to nie pomoże spróbuj przestawić rozrząd o 1 ząbek tylko pamiętaj że jak przestawisz więcej niż 3 ząbki to po frytkach bo zawory uderzą o tłok i wszystko się popsuje

powodzenia ci życzę i myślę że pomogłem jak moja rada ci coś pomoże to napisz na priv dodam że 72 ccm zakładałem ostatnio koledze do gb street i we dwóch pomyka 80km/h bez żadnego problemu ale rozrząd też ma przestawiony o 1 ząbek bo na fabrycznych ustawieniach nie chciał chodzić
Więcej odkopów mam nadzieje nie będzie, ale jeszcze jeden i leci kolejny warn! /KucaQ
Ostatnio zmieniony wt 18 lut, 2014 przez
maniekgd, łącznie zmieniany 1 raz.