• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ratbike

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
c64club
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Ratbike

Postautor: c64club » śr 26 sty, 2011

Oto mój sprzęt. Niektórzy go znają. Reakcje są skrajne od "aleś go zrobił bombastycznie" do "matko, co za złom". Pokazuję co można zrobić, jako alternatywę dla agrotuningu, pseudo-sport-tuningu, bobbera czy "poleranta".
"Rasowy" ratbike wygląda podobnie jak styl Madmax, jednak do stanu madmaksowego chodzi w toku ewolucji i użytkowania, co może zająć kilka lat. Mój Kingway Naked jest gdzieś w połowie tej drogi. Wszystko, co dorobiłem, było mi po prostu potrzebne. Żadnego ozdabiania. Np. jeśli trzeba było na czymś zamontować kufer, po prostu przyspawałem dwa kątowniki na odpowiedni rozstaw i pomalowałem, żeby rdza nie zżarła.
Wygląd takiego sprzęta nie jest zamierzony, jest wypadkową tego, co było potrzebne właścicielowi do jazdy.
Ostatnio zmieniony śr 26 sty, 2011 przez c64club, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co siwieĂŚ o jakieÂś pierdoÂły?
Kingway Naked 50 (fabrycznie 72cc) - 9700 km po kraju. Bezawaryjnie w kaÂżdyc warunkach - 2 osoby + bagaÂż, w gĂłry, w deszcz i mrĂłz :D
Romet "Ogar 339" Autorska hybryda: Ogar 200 r. 1987 z silnikiem DAX-a 49cc. 6500 km.
http://www.polskajazda.pl/Profil,Romet,Ogar_200,Romet,Komar,Kingway,Naked_50,Romet,K-125/35377

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Re: Ratbike

Postautor: prezes » czw 03 lut, 2011

Przeniosłem do odpowiedniego działu.

Awatar użytkownika
GrzesQ
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Re: Ratbike

Postautor: GrzesQ » czw 03 lut, 2011

c64club, Może chciałbyś przybyć na zlot w Orzyszu? Dla Ciebie 525 kilometrów, to pestka ;)
My z Sokółki do Orzysza mamy po 160 kilometrów. Naprawdę jestem ciekaw, jak spisują się "bezwibracyjne" lusterka ;)
Pozdrawiam

Wróć do „Nasze motocykle”