- Rok produkcji 2010,
- Przebieg 8000km,
- założony nowy silnik 72cm3, znacznie poprawiający osiągi, przebieg silnika to 3500 km (1500km na 72cm) więcej o silniku napisane w dalszej częsci ogłoszenia,
- założona zębatka 16z (większa prędkość maksymalna),
- bardzo ekonomiczny,
- opony stan BDB,
- hamulce BDB,
- założony nowy filtr powietrza,
Wady (nie są to poważne sprawy, koszty naprawy są groszowe ):
-brak wyłącznika zapłonu (przycisku na kierownicy, uszkodził się i został wymontowany ) moto gasimy stacyjką,
- licznik wskazywał źle prędkość, więc został "wyskalowany" tzn: wypisałem markerem liczby na tarczy licznika... wskazania są bliższe rzeczywistej prędkości ale aby było to zrobione porządnie trzeba wydrukować nową tarcze i całość złożyć do kupy.
- brak pokrętła od zerowania przebiegu dziennego ( nie da się wyzerować ) - kupić pokrętło, zamontować i gotowe.
Co do silnika, oryginalny został uszkodzony, więc kupiłem nowy o pojemności 72cm3 - sprzedawca zapewniał, że ma założony przez mechanika tuningowy zestaw Naraku o wartości 350 zł, choć nie jestem tego w 100% pewny to wiele rzeczy na to wskazuje - emblematy na cylindrze różnią się od tych chińskich zestawów po 100 zł (czasami źle spasowanymi czy z zadługimi tłokami udeżającymi o zawory) , moc jest spora, przebieg całego silnika wynosi 3500 km, na 72cc 1500 km. niedawno wymieniony olej na castrola 10w40.
V max w granicach 85/90 km/h.
Więcej zdjęć w linku; http://www.bikepics.com/members/michauek/10emil/
przepraszam za ich jakość - dla poważnie zainteresowanej osoby zrobię zdjęcia lepszej jakości i nagram filmik z pracy silnika czy przejazdzki.
Cena: 1800 zł ( do negocjacji), po uzgodnieniu mogę dowieźć w określone miejsce.
Kontakt: gg 12135964, tel 886 502 162, pw